Najmanje 30 tela pronađeno u čamcu kod obale Senegala, bežali od siromaštva i sukoba

Najmanje 30 tela pronađeno je u čamcu koji je plutao u blizini obale kod glavnog grada Senegala, Dakara saopštila je danas vojska.
Najmanje 30 tela pronađeno u čamcu kod obale Senegala, bežali od siromaštva i sukoba
Foto: AP Photo/Felipe Dana
Mornarica je sinoć obaveštena o prisustvu broda i poslala je patrolu u to područje, 70 kilometara od Dakara, naveo je portparol senegalske vojske Ibrahima Sou u saopštenju, preneo je AP.   
"Do sada je pronađeno 30 tela", istakao je on.   
 
Uznapredovano raspadanje tela otežava proces identifikacije, saopštila je vojska, dodajući da će istraga pružiti više informacija o broju poginulih i poreklu čamca. 
 
Početkom meseca, kod obala Senegala prevrnuo se čamac sa 89 ljudi. Prema senegalskim vlastima, najmanje 37 osoba je nastradalo.
Mnogi migranti koji napuštaju zapadnu Afriku preko Senegala beže od sukoba, siromaštva i nedostatka posla.
 
Većina odlazi na Kanarska ostrva, španski arhipelag na obali zapadne Afrike, koji se koristi kao odskočna daska na putu ka kontinentalnoj Evropi.   

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet