MMA borac iz Sarajeva optužen da je počasnu značku OBA koristio za primanje mita

Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv Denisa Stojnića iz Sarajeva, zbog krivičnog dela primanja mita, zloupotrebivši počasnu značku Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA).
MMA borac iz Sarajeva optužen da je počasnu značku OBA koristio za primanje mita
Foto: 021.rs
Navodi se da je on zloupotrebio poznanstvo sa bivšim direktorom te agencije Osmanom Mehmedagićem.
Stojnić se tereti da je tokom 2021. i 2022. godine, koristeći počasnu iskaznicu OBA, kao i svoje kontakte sa nekadašnjim direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem, od tri osobe primio novčane iznose od ukupno oko 94.000 konvertibilnih maraka (48.000 evra), saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 
On je od tih osoba primio iznose od 20.000 konvertibilnih maraka (KM), 25.000 evra i 24.000 KM.
Prema navodima iz optužnice, Stojnić je iskoristio svoj uticaj i položaj i posredovao da se osobama, od kojih je primio novac, ukinu mere o postojanju bezbednosne smetnje za pristup tajnim podacima, odnosno mere kojima su proglašeni pretnjom po nacionalnu bezbednost BiH, zbog čega im je pretilo proterivanje iz te države.
 
Tužilaštvo BiH zatražilo da se Stojniću oduzme nezakonito stečena imovinska korist.
 
Stojnić, koji je MMA borac, u oktobru 2022. godine je, prema saopštenju MUP Kantona Sarajevo, hapšen zbog "navođenja na prostituciju", a lokalni mediji su ga dovodili u vezu sa grupom Elvisa Keljmenija, osumnjičenog za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet