Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra, svedočiće pred Savetom Evrope o svom slučaju

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž prvi put će se otkako je oslobođen iz britanskog zatvora, pojaviti u javnosti 1. oktobra.
Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra, svedočiće pred Savetom Evrope o svom slučaju
Foto: Beta/AP
On će javno govoriti pred Odborom za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PACE) u Strazburu, saopštila je njegova organizacija.
"Biće to izvanredan podsticaj za njegov oporavak jer je (Savet Evrope) pozvao Džulijana da svedoči pred Odborom o svom slučaju i njegovim širim implikacijama", objavila je Stela Asanž na svom X nalogu.
Asanž, koji ima 53 godine, vratio se u Australiju u junu ove godine nakon što je priznao krivicu za kršenje američkog zakona o špijunaži, na osnovu čega je postignut sporazum o oslobađanju i okončana njegova 14-godišnja pravna odiseja u Velikoj Britaniji, prenosi Rojters.
 
Njegova supruga Stela, s kojom se oženio dok je bio u zatvoru u Londonu, rekla je da će mu biti potrebno vreme da bude sa svojom decom, da povrati zdravlje i mentalnu ravnotežu nakon dugog boravka u zatočeništvu.
  • Realista

    25.09.2024 22:43
    New Deal,
    New democracy?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet