Bivši gradonačelnik Njujorka izbačen iz advokatske komore, podržavao Trampove lažne izjave

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani izbačen je danas iz advokatske komore u Vašingtonu, nekoliko meseci nakon što je izgubio advokatsku licencu u Njujorku.
Bivši gradonačelnik Njujorka izbačen iz advokatske komore, podržavao Trampove lažne izjave
Foto: Pixabay
Licencu je izgubio zbog podržavanja lažnih tvrdnji koje je tadašnji predsednik Donald Tramp izneo o svom gubitku na predsedničkim izborima 2020.
 
U presudi žalbenog suda Vašingtona navodi se da Đulijani nije odgovorio na nalog da objasni zašto ne bi trebalo da bude isključen u Vašingtonu nakon što je prošlog leta izgubio advokatsku licencu u Njujorku.
Ted Gudman, Đulijanijev portparol, nazvao je tu odluku "apsolutnom travestijom i potpunom greškom pravde".
"Članovi pravne zajednice koji žele da zaštite integritet našeg pravosudnog sistema treba odmah da se izjasne protiv ove pristrasne, politički motivisane odluke", rekao je Gudman.
 
Apelacioni sud na Menhetnu koji je Đulijaniju oduzeo advokatsku licencu u julu utvrdio je da je on više puta davao lažne izjave o Trampovom gubitku na izborima 2020.
 
Đulijani je tvrdio da veruje da su tvrdnje koje je iznosio u ime Trampove kampanje tačne.
  • Branko

    26.09.2024 22:39
    Nemas ti sta da mislis sta je istina a sta laz, nego da ponavljas narativ koji je zadao Veliki brat i Ministarstvo istine. Eto tako. I, kada smo vec kod Orvela, nije lose podsetiti se najnovijeg, veoma aktuelnog, proglasa da su sve zivotinje ravnopravne, samo su neke ravnopravnije od drugih. Da se izbegnu moguce dalje neprijatnosti i kaznjavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet