Harods se izvinio ženama koje kažu da ih je silovao bivši vlasnik Mohamed Al Fajed

Izvršni direktor luksuzne londonske robne kuće Harods, Majkl Vord, rekao je da "duboko žali" jer je ta kuća izneverila svoje službenice koje kažu da ih je silovao vlasnik Harodsa Mohamed Al Fajed.
Harods se izvinio ženama koje kažu da ih je silovao bivši vlasnik Mohamed Al Fajed
Foto: Beta/AP
Vord je rekao da je jasno da je Al Fajed "uspostavio toksičnu kulturu tajnovitosti, zastrašivanja, straha od posledica i seksualnog nedoličnog ponašanja".
 
"Izneverili smo naše kolege i zbog toga nam je duboko žao", dodaje se u saopštenju.
Pet žena reklo je za BBC da ih je silovao Al Fajed, a nekoliko drugih je navelo seksualne napade i drugo fizičko nasilje. Advokati kažu da je to prijavilo 37 žena, a taj broj raste.
 
Vord je rekao da iako su "glasine o njegovom ponašanju kružile u javnosti, nije bio svestan Al Fajedovog zlostavljanja" tokom četiri godine koliko je radio za tog vlasnika Harodsa.
Londonska policija kaže da je upoznata sa ranijim optužbama i da je 2008. ispitala Al Faieda zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 15-godišnjaka, ali tužioci nisu pokrenuli slučaj.
 
Al Fajed, rođen u Egiptu se u Veliku Britaniju doselio 1960-ih i sredinom 1980-ih kupio Harods. Prodao ga je 2010. godine kompaniji u vlasništvu države Katar.
 
Postao je poznat zbog tog vlasništva i jer je kupio londonski fudbalski klub Fulam, a još više jer je u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine njegov sin Dodi poginuo s princezom Dajanom čiji je bio ljubavnik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet