VIDEO: Ovako izgleda kad robot hapsi osumnjičenog u Teksasu

Policija u Laboku u Teksasu koristila je robota prilikom hapšenja osumnjičenog.
VIDEO: Ovako izgleda kad robot hapsi osumnjičenog u Teksasu
Foto: Pixabay
Osumnjičeni se zabarikadirao u sobi u lokalnom hotelu, pa su policija i specijalci dva sata bezuspešno pokušavali da ga privole da se preda.
 
Feliks Delarosa (39) optužen je za napad na državnog službenika nakon sukoba sa specijalcima (SWAT), koji je trajao skoro dva sata, prenosi KCBD.
Pripadnici jedinice za borbu protiv bandi Teksasa (TAG) pronašli su Delarosu u hotelu Labok Dejs In, gde se zaključao u sobu.
 
Odeljenje za krivično pravosuđe Teksasa saopštilo je da je raspisan nalog za njegovo hapšenje jer je prekršio uslovnu slobodu tako što je pokušao da onesposobi svoju nanogvicu. Prema tom odeljenju, Delarosa je 2017. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog proizvodnje i isporuke nedozviljenih supstanci.
 
On je pušten iz zatvora na uslovnu slobodu u aprilu 2022. godine.
 
Kada su pripadnici TAG jedinice saznali da Delarosa boravi u hotelu, pokušali su da stupe u kontakt sa njim.
 
Kako su kasnije rekli lokalnim medijima, policajci su ga čuli kako puca iz sobe, pa su pozvali specijalni tim iz kancelarije šerifa okruga Labok da im pomogne.
 
Vlasti su saopštile da je Delarosa ispalio još hitaca dok su pregovarači SWAT-a pokušavali da ga kontaktiraju. Pregovarači su nastavili da zovu Delarosu, pokušavajući da ga ubede da se preda mirno, ali on je, tvrde, ispalio više hitaca, a jedan je bio uperen direktno u policajce.
 
Snajperista je zatim ispalio metak i pogodio Delarosu.
 
Delarosa je viđen kroz prozor sobe i kako razgovara telefonom. Takođe je nakratko kročio kroz vrata, mašući Biblijom policiji.
 
Policija je potom dovela robota regionalnog odeljenja za bombe u Luboku.
 
Kada je robot stigao ispred sobe, Delarosa je uzeo nešto što se čini da je čaršav i bacio ga preko robota kako bi sprečio da ispali suzavac u prostoriju.
 
 
Robot je nastavio da se kreće prema razbijenom prozoru i Delarosa je pokušao da ga odgurne.
 
Operator robota je uspešno otresao čaršav i ubacio suzavac u Delarosinu sobu.
 
Posle nekoliko minuta, Delarosa je izašao kroz razbijeni prozor. Operator robota je zatim mašinu usmerio kao osumnjičenom i prikovao ga za zamlju.
To je omogućilo specijalcima da priđu i odvedu Delarosu u pritvor.
 
Lokalni reporteri kažu da su policajci nosili osumnjičenog sa drugog sprata do parkinga gde je čekala hitna pomoć. Zbog povreda je prebačen u Univerzitetski medicinski centar, a zatim je u pritvorski centar okruga Lubok.
 
Teksaški rendžeri su otvorili istragu, a jedan od policajaca koji je uzvratio vatru stavljen je na plaćeno odsustvo, prema pravilima tog odeljenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.