Naoružan u Esenu kombijem uleteo u više prodavnica i zapalio dva objekta: Među povređenima i deca

Naoružani Sirijac (41) uleteo je u subotu uveče svojim kombijem u nekoliko prodavnica u nemačkom gradu Esenu preteći oružjem, a zapalio je i dva stambena objekta.
Naoružan u Esenu kombijem uleteo u više prodavnica i zapalio dva objekta: Među povređenima i deca
Foto: Pixabay
Tom prilikom je povređena 31 osoba među kojima i dvoje dece, koja su životno ugrožena, prenose nemački mediji.
 
Prema navodima Vatrogasne službe i policije, oko 17.10 sati on je zapalio stambenu zgradu, a zatim je u drugoj ulici zapalio i jednu kuću, prenosi list Bild.
Nakon toga, kombijem se zaleteo u izlog i fasadu prodavnice povrća, a onda se odvezao do druge prodavnice, kada je izašao i izvukao mačetu.
 
Društvenim mrežama kruže video-snimci na kojima se vidi kako počinilac preti oružjem ljudima oko sebe.
 
Prolaznici su ga očigledno držali na odstojanju gađajući ga raznim predmetima. Prema saznanjima Bilda, policija je uspela da uhapsi počinioca, koji je imao opekotine po rukama, samo nekoliko metara od prodavnice povrća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.