Šef francuske diplomatije večeras u Libanu

Šef francuske diplomatije Žan-Noel Baro večeras dolazi u Liban, objavilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Šef francuske diplomatije večeras u Libanu
Foto: Beta (AP/Aurelien Morissard)
Ministar spoljnih poslova će razgovarati sa lokalnim vlastima i pružiti francusku podršku, posebno humanitarnu, navelo je Ministarstvo.
 
Prema zvaničnom programu, trebalo bi tokom večeri da preda hitnu zdravstvenu pomoć ligbanskom ministru zdravlja, pre održavanja radnog sastanka o situaciji sa državljanima Francuske.
Sutrašnji dan će biti posvećen razgovorima, između ostalog, sa premijerom Nadžibom Mikatijem, generalom Džozefom Aunom, komandantom vojske i Nabihom Berijem, predsednikom Skupštine.
 
Ministar će se takođe sastati sa specijalnim koordinatorom UN za Liban i snagama UN u toj zemlji (UNIFIL).
Francuska je juče zatražila momentalni prekid izraelskih udara na Liban i rekla da se protivi bilo kakvoj kopnenoj operaciji u toj zemlji. 
 
Pre toga je francuski premijer Mišel Barnije ocenio situaciju u Libanu kao izuzetno ozbiljnu i rekao da je zabrinut za bezbednost Francuza u toj zemlji. 
 
Francusko Ministarstvo za sada nije pozvalo državljane Francuske da napuste zemlju. 
 
Žan-Iv Le Drian specijalni izaslanik francuskog predsednika Emanuela Makrona, početkom protekle nedelje obavio je šestu posetu Libanu i sastao se sa predstavnicima svih partija u nastojanju da ih ubedi da konačno izaberu predsednika.
 
On nije davao nikakve izjave novinarima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.