Papa: Iako je rat sam po sebi nemoralan, postoje pravila koja podrazumevaju određenu moralnost

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja danas je nagovestio da su izraelski napadi na Gazu i Liban nesrazmerni i dodao da je vojna dominacija prekršila pravila rata.
Papa: Iako je rat sam po sebi nemoralan, postoje pravila koja podrazumevaju određenu moralnost
Foto: Beta (AP/Andrew Medichini)
Papa Franja je, na pitanje o ubistvu vođe libanskog pokreta Hezbolah Hasana Nasralaha u izraelskom napadu na Bejrut, ne pominjući Izrael, rekao da "odbrana uvek mora biti srazmerna napadu" i dodao da govori u opštem smislu, prenosi AP.
 
"Kada je nešto nesrazmerno, onda postoji tendencija za dominacijom koja ne uzima u obzir moral", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.
On je naveo da kada jedna zemlja radi takve stvari onda su to nemoralne akcije, dodajući da pri tom misli na bilo koju zemlju.
 
Papa je istakao da, iako je rat sam po sebi nemoralan, postoje pravila koja podrazumevaju određenu moralnost.
"Ali ako to ne poštujete, onda stvarate zlu krv", smatra papa.
 
Vođa libanskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah ubijen je u petak u izraelskom napadu na Bejrut.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.