Preminuo pevač i glumac Kris Kristoferson

Kris Kristoferson, uticajni američki pevač, tekstopisac i glumac, preminuo je u 88. godini.
Preminuo pevač i glumac Kris Kristoferson
Foto: Beta/AP
Kristofersonova porodica potvrdila je njegovu smrt u nedelju uveče, rekavši da je "preminuo mirno" kod kuće protekle subote.
 
"Svi smo tako blagoslovljeni što smo proveli vreme s njim. Hvala što ste ga voleli svih ovih godina, i kada vidite dugu, znajte da nam se svima smeši", stoji u izjavi koju su potpisali njegova supruga Lisa, njegovo osmoro dece i sedmoro unučadi.
Kristoferson je napravio niz velikih hitova poput "Me and Bobby McGee" i "Help Me Make It Through the Night". Bio je i uspešan glumac.
 
Pisao je hitove poput Gremijem nagrađene "Help Me Make It Through the Night", "For the Good Times" i "Me and Booby McGee, što je bio jedan od poslednjih hitova Dženis Džoplin.
Početkom 1970-ih, kada se već etablirao kao pevač, započeo je i glumačku karijeru. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je ona u filmu "Zvezda je rođena" (Star is Born) uz Barbru Strajsend, koji je bio jedan od najpopularnijih filmova u 1976. godini. Igrao je i glavne uloge u hit filmovima "Pat Garrett i Billy Kid", "Konvoj" i "Vrata raja".
 
Radeći kao pilot helikoptera prevozeći radnike između naftnih polja u Luizijani i platformi na moru napisao je neke od svojih najupečatljivijih pesama, uključujući "Help Me Make It Through the Night" i "Sunday Morning Comin' Down", koja je u izvođenju Džonija Keša postala hit broj 1 u SAD-u.
 
Sedamdesetih godina je snimio četiri albuma s Ritom Kulidž, drugom od svoje tri žene, a pridružio se i Nelsonu, Kešu i Vejlonu Dženingsu u super grupi natri muzike "Highwaymen" 1980-ih i 1990-ih.
 
Kristoferson je ostao i poznat po burnom životu koji su pratile brojne devojke, alkohol i marihuana.
  • Dežurno gunđalo

    30.09.2024 09:16
    RIP. Ode legenda.. Veliki muzičar i veliki glumac. Najpoznatiji kao Martin "Rubber Duck" Penwald i Whistler.
  • @drns

    30.09.2024 09:01
    Sta tuga, covek ga je ziveo kako treba i doguro skoro do 90. Faca
  • DrNS

    30.09.2024 08:41
    tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet