Bela kuća o raketnom napadu: Iranski napad na Izrael "neefikasan"

Napad Irana na Izrael pokazao se "neefikasnim" i odbili su ga sa izraelske strane uz podršku SAD, ocenio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.
Bela kuća o raketnom napadu: Iranski napad na Izrael "neefikasan"
Foto: Pixabay
On je rekao da za sada Vašington nema saznanja o tome da li ima žrtava u Izraelu, ali da pokušava da se raspita o izveštajima o smrti jednog palestinskog civila u okupiranoj Zapadnoj obali.
 
Saliven je rekao da se radilo o "znatnoj eskalaciji od strane Irana".
Državni sekretar SAD Entoni Blinken je ocenio kao "totalno neprihvatljiv" napad Irana na Izrael i rekao da će ga ceo svet osuditi.
 
"Prvi izveštaji nagoveštavaju da je Izrael uz aktivnu podršku SAD i drugih partnera efektivno učinio da taj napad propadne", rekao je on.
On je dodao da je Iran ispalio oko 200 balističkih raketa. 
 
"Još jednom smo pokazali naše angažovanje u prilog odbrane Izraela", dodao je Blinken u kratkom obraćanju novinarima.
 
Iran je danas ispalio desetine raketa na Izrael kao odgovor na ubistvo svojih saveznika, vođa libanskog Hezbolaha i palestinskog Hamasa, što je drugi napad Irana tog tipa u gotovo šest meseci. Izrael je zapretio da će uzvratiti.
 
"Ovaj napad ima posledice", upozoriio je portparol izraelske vojske kontraaddmiral Daniel Hagari. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.