EU preporučiila aviokompanijama da izbegavaju iranski vazdušni prostor zbog sukoba

Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost (EASA) preporučila je aviokompanijama da izbegavaju nadletanje Irana zbog "pojačanog rizika" posle iranskog raketnog napada na Izrael prethodnog dana.
EU preporučiila aviokompanijama da izbegavaju iranski vazdušni prostor zbog sukoba
Foto: Pixabay
Ovo obaveštenje o zonama konflikta na snazi je do 31. oktobra.
To je isto kao što je dato za važenje upozorenja izdatog u subotu koje se odnosilo na izraelski i libanski vazdušni prostor.
Iran je juče gađao Izrael sa oko 200 raketa kao odgovor, kako je rekao na ubistvo vođa proiranskih grupa Hamas i Hezbolah, a Izrael je najavio da će on uzvratiti u vreme kada mu to bude odgovaralo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.