Kina podnela žalbu zbog kanadskih carina na električna vozila

Kina je podnela žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji zbog toga što je Kanada uvela dodatne carine na električna vozila (EV) proizvedena u ovoj azijskoj zemlji.
Kina podnela žalbu zbog kanadskih carina na električna vozila
Foto: Pixabay
Peking smatra da podizanje carina na kineska EV i druge proizvode od čelika i aluminijuma u Kanadi predstavlja "represivnu meru" koja je nezakonita.
Kanada je krajem avgusta najavila uvođenje uvoznih dažbina od 100 odsto na električna vozila iz Kine i carina od 25 odsto na čelik i aluminijum, a ove mere su stupile na snagu 1. oktobra.
Vlada u Otavi bi mogla da ponudi domaćim firmama izvesne olakšice od dodatnih carina od 25 odsto, izjavila je juče kanadska ministarka finansija Kristija Frilend.
 
Kanada je prošle godine uvezla kineske proizvode od čelika, gvožđa i aluminijuma za oko 5,6 milijardi kanadskih dolara, odnosno za 3,7 milijardi evra, prenosi Blumberg pozivajući se na podatke Statističkog zavoda Kanade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.