Boris Džonson i "luda" ideja o invaziji na Holandiju tokom kovida

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson hteo je da napadne holandsko vojno skladište u kojem se nalazilo pet miliona doza "Astra Zenekinih" vakcina jer je verovao da pripadaju Velikoj Britaniji.
Boris Džonson i "luda" ideja o invaziji na Holandiju tokom kovida
Foto: Beta/AP
On je u svojim memoarima, koji tek treba da budu objavljeni, otkrio da je imao ideju invazije na Holandiju tokom pandemije koronavirusa kako bi oslobodio "otete“ vakcine Astra Zeneke.
 
Džonson je napisao da je oružanim snagama tada dao nalog da razmotre mogućnost invazije s vode na skladište u Lajdenu u Holandiji.
U objektu se u to vreme nalazilo pet miliona doza "Astra Zenekine" vakcine protiv kovida, za koju je Džonson verovao da pripadaju Velikoj Britaniji pošto je razvijena u toj zemlji, prenosi N1.
 
Odgovor vojske je bio da je malo verovatno da će taj plan uspeti, posle čega je premijer morao da prizna da je ideja napada na drugu NATO članicu "luda".
Džonson je u memoarima napisao i da je skoro umro od kovida i da bi podlegao bolesti da nije bilo neprekidnih napora dve posvećene medicinske sestre.
 
Objavljivanje Džonsonovih memoara planirano je tokom ovom meseca a britanski mediji danima objavljuju najzanimljivije odlomke iz knjige.
  • PoP

    04.10.2024 13:37
    Evropska Unija
    Tog Džonsona kao i sve britanci treba zatvoriti i staviti natpis "Ne razmnožavati".
  • Lala

    04.10.2024 12:53
    Humani zapad
    Dok smo mi delili on je razmišljao da izazove rat kako bi ih oteo. Prave zapadne vrednosti i oličenje zla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.