Novi Džonsonovi odlomci: Netanjahu postavio bubice u moje kupatilo

Boris Džonson tvrdi da je pronašao uređaj za prisluškivanje u svom ličnom kupatilu u britanskom ministarstvu inostranih poslova, nakon što ga je koristio izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Novi Džonsonovi odlomci: Netanjahu postavio bubice u moje kupatilo
Foto: Beta/AP
Bivši premijer Velike Britanije je naveo da je njegov bezbednosni tim pronašao uređaje za prisluškivanje u toaletima nakon što je Netanjahu koristio objekte, prenosi Politiko.
 
Njih dvojica se se upoznala 2017. godine kada je Boris Džonson bio britanski ministar spoljnih poslova.
Tvrdnja je izneta u Džonsonovim memoarima "Unleashed".
 
Odlomci su podeljeni novinama Daily Telegraph.
"Tamo je Bibi proveo neko vreme, i to može biti slučajnost, a možda i ne, ali rečeno mi je da su kasnije, kada su redovno čistili bubice, pronašli uređaj za prisluškivanje u gromobranu", piše Džonson, dok se priseća sastanka.
 
Telegraf je pitao bivšeg premijera da li može da otkrije više detalja o tome šta se dogodilo, iako im je Džonson rekao:
 
"Mislim da je sve što treba da znate o toj epizodi u knjizi".
 
Politiko je 2019. izvestio da američka vlada veruje da je Izrael odgovoran za postavljanje uređaja za nadzor mobilnih telefona u blizini Bele kuće i drugih osetljivih lokacija u okolini Vašingtona.
 
Džonsonovi memoari su uzburkali javnost u Londonu i pre objavljivanja.
 
Bivši premijer, kojeg je sopstvena stranka zbacila sa funkcije 2022. godine, otkrio je detalje o zdravlju kraljice Elizabete II u njenoj poslednjoj godini i optužio francuskog predsednika Emanuela Makrona da je pokušao da "kazni" Ujedinjeno Kraljevstvo zbog napuštanja EU.
  • X

    05.10.2024 09:01
    Makron je u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.