Predizborna tišina u BiH pred sutrašnje lokalne izbore

U Bosni i Hercegovini (BiH) jutros je počela izborna tišina pred lokalne izbore, koji će se održati sutra, 6. oktobra.
Predizborna tišina u BiH pred sutrašnje lokalne izbore
Foto: 021.rs
Izborna tišina počela je jutros u 7 časova i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju.
 
Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas će saopštiti konačnu odluku o održavanju izbora na područjima opština, koje su juče pogodile velike poplave.
Na lokalnim izborima u nedelju građani BiH će birati ukupno 58 opštinskih veća veća u Federaciji BiH, 53 skupštine opština u Republici Srpskoj, 111 načelnika opština, 21 gradsko veće u Federaciji BiH, deset skupština gradova u Republici Srpskoj, 32 gradonačelnika, te odbornike u Skupštini Brčko distrikta.
Ukupno će biti izabrano 3.200 odbornika i 143 gradonačelnika, odnosno načelnika lokalnih zajednica.
 
Za učešće na izborima overeno je 296 političkih subjekata - 110 političkih partija, 58 koalicija, 76 nezavisnih kandidata, 43 nezavisna kandidata nacionalnih manjina i 9 lista nezavisnih kandidata.
 
Registrovano je ukupno 3.400.204 birača.
  • Aha

    05.10.2024 12:46
    Da vidimo
    Ako na prostoru poplava pobede partije/koalicije koje su trenutno na lokalnoj vlasti, onda su građani sami krivi za buduće patnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.