VIDEO Poplave kod Makarske: Bujice se sručile na Podgoru

Bujične poplave pogodile su danas mesto Podgoru na Makarskoj rivijeri, piše splitska Slobodna Dalmacija.
VIDEO Poplave kod Makarske: Bujice se sručile na Podgoru
Foto: Screenshot (Fb/Podgora i Podgorani/Alen Krzanić)
Velika količna padavina koja se u popodnevnim satima izlila na Biokovo spustila se niz padine prema moru, noseći sve pred sobom.
 
Jesu li tome razlog začepljeni potoci ili opožarene površine, nije poznato, ali je jedno sigurno da ni najstariji Podgorani ovo ne pamte, piše list.
Poplavljeno je na desetine podruma i ugostiteljsko-trgovačkih objekata, a voda doslovno izvire iz nekoliko kuća, što se može videti na Fejsbuk grupi "Podgora i Podgorani".
 
 
Usled velikih količina padavina, došlo je do mnogih odrona, puknuća infrastrukture i poplave, saopštila je načelnica Podgore Petra Radić. 
Ona je na Fejsbuku objavila uputstvo za meštane u kojem ih poziva da vredne stvari pomere na viša mesta, da pripreme pitku vodu jer će nakon poplave voda možda biti zagađena.
 
Građane je pozvala i da ne koriste vodu iz vodovoda za piće, kao ni iz bunara i drugih izvora.
 
 
"Budite pripravni na evakuaciju s ruksakom za hitne situacije", navela je, između ostalog, Radićeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.