VIDEO Spasioci iz Srbije stigli u Jablanicu: "Situacija kompleksna, traga se za nestalima"

Inspektor u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Nikola Maksimović izjavio je da je danas 36 pripadnika te službe MUP-a Srbije, sa 12 vozila, stiglo u Jablanicu u BiH
VIDEO Spasioci iz Srbije stigli u Jablanicu: "Situacija kompleksna, traga se za nestalima"
Foto: MUP
"Očekuje se da stignu dva tegljača sa radnim mašinama javnog preduzeća 'Srbijevode'. Situacija na terenu je vrlo kompleksna i još se traga za nestalim osobima. Glavna putna infrastruktura je oštećena, pa spasioci koriste alternativne prilaze kako bi bezbedno mogli da pristupe mestima intervenisanja", rekao je Maksimović za Tanjug.
 
Poručio je da sve raspoložive ekipe svih službi na terenu rade danonoćno, kako bi omogućili bezbedniji i lakši pristup mestima intervenisanja. 
"Naša saradnja sa spasilačkim timovima iz BiH i ostalim spasilačkim timovima je na vrlo visokom nivou", dodao je Maksimović.
U međuvremenu se u Donjoj Jablanici pokrenulo novo klizište i to na magistrali M-17.
 
"Put je dobrim delom podriven, automobili zaobilaze i nastavljaju dalje put preko parkinga", javlja Avaz.
 
 
Katastrofalne poplave i odroni na području Jablanice iza sebe su ostavili ljudske gubitke i ogromnu materijalnu štetu.
 
Prema poslednjim informacijama, u poplavama u BiH život je izgubilo najmanje 20 osoba. 
 
Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti koji će trajati od danas do 8. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet