Zatvorena biračka mesta u BiH: Preliminarni rezultati oko ponoći

Širom Bosne i Hercegovine u 19 časova zatvorena su biračka mesta, na kojima su građani glasali za lokalne organe vlasti u zemlji.
Zatvorena biračka mesta u BiH: Preliminarni rezultati oko ponoći
Foto: Beta/AP (Armin Durgut)
Centralna izborna komisija BiH (CIK) je najavila da će u 21 čas održati konferenciju za medije, kada će saopštiti više informacija o izlaznosti.
 
Do 15 časova je glasalo 34,98 odsto birača, što je na nivou izlaznosti na opštim izborima 2022. godine, ali manje od prethodnih lokalnih izbora.
Izbori se nisu održali u pet poplavama pogođenih opština - Jablanici, Konjicu, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici.
 
U tim opštinama, najavili su iz CIK-a, odluka o održavanju izbora će biti doneta nakon što se za to steknu uslovi, odnosno za najmanje sedam, a najviše 30 dana.
Građani u BiH danas su birali odbornike u opštinskim i gradskim skupštinama, skupštini distrikta Brčko i načelnike ili gradonačelnike.
 
Prelimirani rezultati izbora očekuju se oko ponoći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet