Norveška podigla nivo opasnosti od terorizma zbog pogoršanja na Bliskom istoku

Norveška unutrašnja bezbednosna služba je danas podigla na "visok" nivo opasnost od terorizma u toj zemlji zbog straha od posledica pogoršavanja stanja na Bliskom istoku.
Norveška podigla nivo opasnosti od terorizma zbog pogoršanja na Bliskom istoku
Foto: 021.rs
Opasnost se posebno odnosi na jevrejske i izraelske ciljeve. 
 
Portparol norveške službe (PST) Martin Bernsen je rekao za Frans pres zasad nema informacija o konkretnim i realističnim planovima terorističkih dela protiv ciljeva u Norveškoj.
Posle objave policijska uprava dala je policajcima instrukcije da se naoružaju. Oni u redovnim okolnostima patroliraju bez oružja.
 
Bernsen je ukazao da tokom oktobra ima više jevrejskih praznika što bi mogla biti prilika za evenutualne teroriste.
Policije će biti više na osetljivim jevrejskim lokacijama i tokom nekih skupova, a biće i veće kontrole na granicama i opšteg nadzora.
 
Po norveškim vlastima, jevrejska zajednica u Norveškoj ima 1.500 članova, uglavnom u Oslu i okolini. 
 
Ambasade Izraela u Danskoj i Švedskoj su nedavno bile na mete napada: u prvoj su eksplozija blizu zgrade, a na drugu su ispaljeni meci, ali niko nije povređen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.