Vesić: Zakon o planiranju i izgradnji pretrpeo velike izmene, vreme da se donese novi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je Zakon o planiranju i izgradnji pretrpeo dosta izmena i da je vreme da se donese novi.
Vesić: Zakon o planiranju i izgradnji pretrpeo velike izmene, vreme da se donese novi
Foto: 021.rs
Dodao je da treba da se donese zakon "koji će biti produkt javne rasprave".
 
Vesić je gostujući na televiziji Prva kazao je da su prošle godine prilikom izmene zakona uvedene neke novine, kao što su sertifikati zelene gradnje i procesi koji omogućavaju da investitori brže i lakše grade.
"Vreme je da se donese novi zakon koji će biti produkt jedne velike javne rasprave u kojoj će učestvovati svi u procesu izgradnje - investitori, opštine, oni koji izdaju građevinske dozvole, privreda, udruženja potrošača", kazao je Vesić.
 
Na pitanje o modernizaciji aerodroma u Nišu kazao je da se nastavlja gradnja i podsetio da je prošle godine imao 448.312 putnika, dodajući da je reč o deset linija kojima se leti čitave godine.
"Sada će se rušiti stara zgrada da bi se dobila nova, poletno-sletna pista, mesta za parkiranje aviona i novi kontrolni toranj, kako bi dobio sve neophodne kapacitete", kazao je Vesić.
 
Rekao je da sve ovo ima veze sa Ekspo 2027, da će na taj događaj stići veliki broj turista na aerodrom u Nišu jer ne mogu svi da slete u Beograd.
 
"Aerodrom u Nišu postaće najvažniji regionalni aerodrom, nakon sto izgradimo pruge", rekao je Vesić.
  • Ово

    11.10.2024 14:39
    @XOX
    Надам се да нисте Бот? Ако је ово истина јер невидим разлог за супротно има доживотно да подржавам и гласам за ову власт као и сви који су у истом и сличном проблему. Након толико деценија напокон неко мудар и паметан који хоће да унапреди Нс и њене грађане јер од овога сви имају кристи и интереса! Хвала!
  • XOX

    11.10.2024 12:39
    @Ово
    Spada,ubrzano se menja GUP,za uzi i siri strogi centar,kao i za jevreski,temerinsku,kisacku,futosku,itd.Kao vlasnik,imacete apsolutna prava na skidanje zastite,sa pravom gradnje do pet etaza,ovisno u kom delu centra se nalazite,ovo vazi za zmaj jovinu,dunavsku,…dok ostali mogu,slobodno ici na vece etaze. Ovom promenom,centar ce dobiti na svemu,te vratice se u onom obliku poslovnosti,kakv je nekada bio,kao i samo stanovanje. Vrednost same nekretnine,bice vam drasticno veca,i nebi vam preporucio,kompenzacije,zamene i sl,sem kvadrate uz doplatu na istoj lokaciji. Srdacan pozdrav.
  • Nesa

    11.10.2024 11:42
    Ово@
    Izgleda ste dobro glasali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet