Šef diplomatije Hrvatske optužio predsednika da mu kampanju plaćaju Rusi

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman optužio je predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da mu kampanju finansiraju Rusi.
Šef diplomatije Hrvatske optužio predsednika da mu kampanju plaćaju Rusi
Foto: Beta (Hina/Damir Senčar/arhiva)
"Njegovi proruski stavovi su vrlo jasni. Njegovu kampanju očito finansiraju možda neki ruski izvori, pretpostavljamo s obzirom na njegovo ponašanje", izjavio je Grlić Radman.
 
Ministar i funkcioner Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) rekao je da Sabor treba da smeni Milanovića, ali da smena teško može da se dogodi s obzirom da za nju treba dvotrećinska većina.
Hrvatski mediji preneli su danas i izjavu premijera Andreja Plenkovića da Milanovićevu "kampanju dezinformisanja potencijalno finansiraju Rusi".
 
Predsednik i premijer Hrvatske dolaze iz različitih političkih opcija, Plenković iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a Milanović iz opozicione Socijaldemokratske partije i imaju izrazito loše odnose.
To se često lomi i na pitanju podrške Ukrajini. Za razliku od Plenkovića, Milanović se protivi slanju hrvatskih vojnika u misije podrške Ukrajini, jer smatra bi to dovelo rat u Hrvatsku.
 
Predsednik je izjavio da će Hrvatska nastaviti da pomaže Ukrajini koja je žrtva agresije, ali da ta pomoć ne može biti bilo kakav oblik učešća pripadnika Hrvatske vojske.
 
Plenković je, s druge strane, više puta optužio predsednika da je proruski orijentisan.
 
Poslednji sukob tumači se i u svetlu predstojećih predsedničkih izbora na kojima je Milanović najavio učešće, dok HDZ podržava nezavisnog kandidata, bivšeg HDZ-ovca Dragana Primorca.
  • Turcin

    11.10.2024 22:24
    Milanovic najnormalniji politicar iz balkanskih plemena.Ovaj lik sto ga kritikuje nije bas cist.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet