Nikaragva prekida diplomatske veze sa Izraelom: Vladu nazvali "fašističkom" i "genocidnom"

Nikaragva prekida diplomatske veze sa Izraelom, saopštila je vlada te centralnoameričke zemlje, nazvavši izraelsku vladu "fašističkom" i "genocidnom".
Nikaragva prekida diplomatske veze sa Izraelom: Vladu nazvali "fašističkom" i "genocidnom"
Foto: Pixabay
Vlada Nikaragve je navela da je do prekida odnosa došlo zbog izraelskih napada na palestinske teritorije.
 
Ranije tokom dana, Nacionalni kongres je usvojio rezoluciju kojom se od Nikaragve traži da preduzme korake da se poklopi sa godišnjicom rata u Gazi.
Konflikt, saopštila je vlada Nikaragve, sada se takođe "širi na Liban i ozbiljno preti Siriji, Jemenu i Iranu".
Bliski istok je u stanju pripravnosti za dalju regionalnu eskalaciju, nakon što je Iran ispalio projektile na Izrael 1. oktobra. Iran podržava militantnu grupu Hezbolah sa sedištem u Libanu, koju je Izrael napao u nizu nedavnih smrtonosnih napada.
 
Nikaragva je postala sve više izolovana poslednjih godina nakon što je predsednik Danijel Ortega razbio antivladine proteste 2018. godine, za koje grupe za ljudska prava kažu da je "ostavilo oko 300 mrtvih".
  • Stefan

    12.10.2024 16:18
    Bravo za Nikaragvu
    Nikaragva i još par zemalja su moralne gromade za ostatak sveta, uključujući tu i porobljenu Srbiju. Iako ne mogu mnogo toga da promene, mogu barem da nazovu Izraelce i njihove sponzore pravim imenom.
  • Marija

    12.10.2024 15:25
    Bravo
    Treba vise njih da istupi protiv...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet