Otkrivena mreža falsifikatora najkvalitetnijih vina u Francuskoj

Transnacionalna organizacija za falsifikovanje kvalitetnih francuskih vina, ​​koja je mogla da zaradi više od dva miliona evra, rasformirana je akcijom koja je obavljena u saradnji sa Italijom.
Otkrivena mreža falsifikatora najkvalitetnijih vina u Francuskoj
Foto: Pixabay
Prevara se sastojala od štampanja lažnih etiketa, posebno sa oznakom "grand crus" (velika berba) na boce običnog vina, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva u Dižonu.
 
Jedan Francuz u Dižonu osumnjičen je za pranje novca i organizovanu prevaru, a ruski državljanin, osumnjičen da je šef mreže, uskoro bi trebalo da bude saslušan u cilju podizanja optužnice, dodalo je francusko tužilaštvo.
Čovek ruske nacionalnosti, star 40 godina i već osuđen za slična dela pod drugim identitetom, osumnjičen je da je "dozvolio formiranje transnacionalne organizacije za falsifikovanje vina velike vrednosti, a pojedine flaše vina se procenjuju na više od 15.000 evra na međunarodnom tržištu", navodi se u saopštenju.
Hapšenje pomentog Rusa je bilo izvedeno u saradnji sa italijanskim vlastima na aerodromu u Milanu.
 
Uhapšeni, Francuz i Rus, će verovatno biti krivično gonjeni za zaveru, falsifikovanje, prevaru, organizovane kriminalne grupe i pranje novca stečenog tim krivičnim delima.
 
Operacija, zasnovana na saradnji italijanskih štampara na proizvodnji falsifikovanih etiketa, dovela je do zaplene robe ukupne vrednosti od oko dva miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Dodeljena Nobelova nagrada za ekonomiju

Švedska kraljevska akademija nauka saopštila je da su ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za ekonomiju Daron Ačemoglu, Sajmon Džonson i Džejms Robinson.