Slovenačka policija podnela krivičnu prijavu protiv premijera Goloba

Slovenačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv premijera Roberta Goloba, potvrđeno je u specijalizovanom državnom tužilaštvu.
Slovenačka policija podnela krivičnu prijavu protiv premijera Goloba
Foto: Beta/AP
Premijer Golob je optužen da je ometao rad policije, prenela je RTV Slovenija.
 
Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Golob će odgovoriti na krivičnu prijavu u sredu u 8.45 sati u Narodnoj skupštini.
Pritužbu je tužilaštvu uputila policija, nakon što je skoro dve godine u pretkrivičnom postupku, od ostavke bivše ministarke unutrašnjih poslova Tatjane Bobnar, proveravala njene tvrdnje o Golobovom mešanju u rad policije.
"Politika mora ostati pred vratima generalnog direktora policije", rekla je ministarka unutrašnjih poslova Tatjana Bobnar u decembru 2022. godine, kada je prvi put javno upozorila na, prema njenom mišljenju, nedopustivo mešanje predsednika vlade u rad policije.
 
Ona je kao ministarka obavestila tužilaštvo i antikorupcijsku komisiju o pritiscima na nju i tadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora policije, a potom o njima detaljnije govorila pred skupštinskom istražnom komisijom.
  • @Milan

    16.10.2024 11:36
    Sudeći po količini kriminala ne bi se reklo. Posao policije je i da ga prevenira a kod nas ni ne zna za sve slučajeve jer joj narod ne veruje a i ono što zna nije rešila. Brinite o tome šta narod misli a ne o zapadu.
  • Milan

    16.10.2024 09:00
    Nepotrebna funkcija
    Pozicija direktora policije je nametnuta sa zapada da bi strane službe preko jedne osobe koja nije podložna izborima mogle kontrolisati rad policijskog bezbednosnog aparata.
    Policija nije vojska pa da se može preslikati model sa načelnikom generalštaba nego to treba biti fleksibilan i kontrolisan sistem a da odgovornost i vođenje imaju osobe i institucije koje se mogu i kontrolisati i menjati u odnosu na od građana izabrane opcije.
    U našem slučaju Srbiji je mnogo bolje nego za vreme nesmenjivog Veljovića ili saobraćajca Rebića ( a svi znamo kakvi su saobraćajci ) nego sada kada nemamo direktora policije već nekoliko godina. Čak mi se čini da sada ima mnogo više napretka nego ranije a rad policije je efikasniji. Nadam se da će tako i ostati.
  • Đorđe

    16.10.2024 08:06
    Ovo treba čitati svakog radnog dana skupštine pod tačkom 1.I tako 20 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).