Mask za Trampa donirao 75 miliona dolara u roku od tri meseca

Američki biznismen Ilon Maks donirao je za tri meseca oko 75 miliona dolara grupi za podršku republikanskom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, navodi se u državnim izveštajima.
Mask za Trampa donirao 75 miliona dolara u roku od tri meseca
Foto: Beta/AP
Ističe se da je taj američki milijarder postao ključan za Trampove napore da pobedi na izborima 5. novembra.
 
Grupa America PAC (Komitet za političku akciju), koja se fokusira na mobilizaciju birača u državama u kojima su birači podeljeni između republikanaca i demokarata - tzv. spornim državama koje bi mogle da odluče o ishodu izbora, potrošeno je oko 72 miliona dolara u periodu od jula do septembra, stoji u izveštajima podnetim Saveznoj izbornoj komisiji, prenosi Rojters.
To je više od bilo koje druge pro-Tramp super PAC grupe koja se fokusira na mobilizaciju republikanskih birača.
Mask, koji je ranije izjavljivao da je glasao za demokrate, u ovoj kampanji je napravio oštar zaokret ka desnici i sada otvoreno podržava kampanju Donalda Trampa.
 
Mask je u julu obećao da će finansijski podržati Trampovu kampanju, a ranije ovog meseca pojavio se sa republikanskim predsedničkim kandidatom na predizbornom skupu u Pensilvaniji.
 
Maskove donacije grupi America PAC uvele su ga u ekskluzivni klub republikanskih mega-donatora, na kojoj prednjače bankarski mogul Timoti Melon i kazino-milijarderka Miriam Adelson.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).