Američka mornarica traga za posadom aviona koji se srušio

Američka mornarica danas traga za dvojicom pilota čiji se avion srušio tokom rutinskog leta.
Američka mornarica traga za posadom aviona koji se srušio
Foto: Pixabay
Mlaznjak EA-18G Grouler iz eskadrile za elektronske napade srušio se juče popodne.
 
Timovi za pretragu, uključujući i helikoptere američke mornarice, lansirali su se sa ostrva NAS Vhidbei da bi pokušali da pronađu posadu i ispitaju mesto pada.
Zvaničnici mornarice rekli su da ne znaju da li su dva člana posade uspela da se katapultiraju pre pada, što je i dalje pod istragom.
 
Grouler poseduje uređaje za elektronsko ratovanje.
Pretraga se danas odvijala po kišnom i oblačnom vremenu u blizini mesta pada, koje je blizu aktivnog vulkana.
 
Američka vojska Grouler koristi od 2008. U poslednjih 15 godina, radio je širom sveta podržavajući velike akcije, saopštila je mornarica. U ovom avionu napred sedi pilot i operater elektronike iza njega
 
"Avion tipa EA-18G Grouler kojim letimo predstavlja najnapredniju tehnologiju u vazdušnom elektronskom napadu i predstavlja prvu liniju odbrane mornarice u neprijateljskim okruženjima", saopštila je mornarica SAD.
 
Ovaj avion košta oko 67 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).