Rumunija po drugi put ove nedelje podigla borbene avione

Rumunija je podigla vojne avione po drugi put ove nedelje nakon što je "neidentifikovan predmet" narušio njen vazdušni prostor preko Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Rumunija po drugi put ove nedelje podigla borbene avione
Foto: Pixabay (ilustracija)
Mali objekat je otkriven iznad Crnog mora kako se kreće prema Rumuniji, članici NATO, oko 2.30 časova, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Dva aviona F-18 španskog ratnog vazduhoplovstva i dva aviona F-16 rumunskog vazduhoplovstva su podignuta, ali nisu uočili predmet koji je nestao sa radara, saopštilo je Ministarstvo.
 
Isti avioni su takođe poslati u četvrtak u sličnom slučaju.
Rumunija deli granicu od 650 kilometara sa Ukrajinom i ranije se žalila na ruske dronove u svom vazdušnom prostoru dok Moskva napada ukrajinske ciljeve duž Crnog mora i reke Dunav.
 
Fragmenti ruskih dronova takođe su više puta nađeni na rumunskoj teritoriji u blizini granice s Ukrajinom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Cela Kuba ostala bez struje

Cela Kuba ostala je večeras bez struje, zbog kvara na jednoj od glavnih elektrana na ostrvu, saopštilo je kubansko Ministarstvo energetike.