Ilon Mask svaki dan do izbora daje po milion dolara jednom Trampovom biraču

Milijarder Ilon Mask najavio je da će svaki dan do predsedničkih izbora, 5. novembra u nekoj vrsti lutrije dodeljivati biračima po milion dolara, u cilju pojačavanja kampanje za Donalda Trampa.
Ilon Mask svaki dan do izbora daje po milion dolara jednom Trampovom biraču
Foto: Beta/AP
Novac će biti obezbeđen preko komiteta za političku akciju Amerika PAK, koji je Mask osnovao, a u izvlačenju dobitnika milion dolara moći će da učestvuju oni koji potpišu peticiju koja efektivno podstiče republikance u ključnim državama da se registruju za glasanje, preneo je "Gardijan".
 
Prvi ček uručen je dobitniku u subotu, a ako Mask ostane jedini donator Amerika PAK, to znači da će do izbora iz svog džepa finansirati 17 miliona dolara za isplatu dobitnicima lutrije, koji su prethodno potpisali peticiju.
Peticija omogućava da se prikupe kontakt podaci potencijalnih glasača sa kojima članovi Trampove kampanje kasnije mogu da rade kako bi ih ubedili da izađu na birališta, ali nije ograničeno da je mogu potpisati samo pristalice republikanaca.
Mask je do sada donirao 75 miliona dolara komitetu Amerika PAK, koja obavlja veći deo predizborne kampanje Donalda Trampa u ključnim državama, u kojima je približna podrška glasača Trampu i kandidatkinji demokrata Kamali Haris.
 
Kako je Gardijan ranije izvestio, kampanja od vrata do vrata, koju u kontaktu sa potencijalnim biračima sprovodi Amerika PAK, ne protiče bez problema, pa je tako oko 24 odsto takvih aktivnosti u Arizoni i 25 odsto u Nevadi označeno kao potencijalno lažno, uz sumnju da su istraživači lažno tvrdili da su posetili neku porodicu.
  • Koja

    20.10.2024 18:08
    U
    Meridijanu kvote tramp 1.6 ova druga 2.2 , tako da pametovanje je višak ...ja da znam stavio bi pare , mada na 1.6 sam čeesto gubio .. opet to je danas ..
  • Tinkerbell

    20.10.2024 18:03
    Znači kupovina glasova je ipak legalna delatnost. Ostaje da se vidi da li je i tamošnji javni tužilac tog mišljenja.
  • S56

    20.10.2024 17:49
    Mask prolupo
    Džabe bačene pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Papa Franja proglasio 14 novih svetaca

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja proglasio je danas 14 novih svetaca, uključujući 11 mučenika iz Damaska, saopšteno je iz vatikanske pres službe.

Cela Kuba ostala bez struje

Cela Kuba ostala je večeras bez struje, zbog kvara na jednoj od glavnih elektrana na ostrvu, saopštilo je kubansko Ministarstvo energetike.