Italija se bori sa poplavama, ima i mrtvih, a policija mora da interveniše zbog pravljenja selfija

Karabinjeri koji su danas uključeni u veliki broj spasilačkih operacija u poplavama pogođenom regionu Emilija-Romanja na severu Italije, u više slučajeva su sprečili pojedince da prave selfije.
Italija se bori sa poplavama, ima i mrtvih, a policija mora da interveniše zbog pravljenja selfija
Foto: Screenshot (Youtube/Euronews)
Pojedinci su to pokušavali da urade u blizini reka koje se izlivaju.
 
Iz policije je saopšteno da je nekoliko takvih slučajeva bilo u oblastima oko Ređo Emilije i posebno u Kastelnuovo di Soto, gde su pojedinci stajali blizu obala reka radi pravljenja selfija ili snimaka za društvene mreže, prenela je ANSA.
U poplavljenim područjima izdato je zvanično upozorenje regionalnih vlasti građanima da se klone obala reka i potraže skloništa.
 
Prema podacima vatrogasne službe, u poplavama Emilija-Romanja poginuo je dvadesetogodišnji mladić.
"Bolonja je pod vodom, a situacija je 'gora nego u maju 2023. godine'", rekla je privremena načelnica Emilije-Romanje Irena Priolo, navodeći da je ukupno 13 opština u "kritičnoj situaciji", uključujući celu Bolonju, Ređo Emiliju i Modenu, nakon što je u toj oblasti palo 175 milimetara kiše po metru kvadratnom za samo nekoliko sati.
 
Velike poplave zabeležene su u subotu i u Toskani zbog izlivanja reke Čečine, uzrokovanog pucanjem nasipa u severnom delu regije nakon što su obilne kiše pogodile to područje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Papa Franja proglasio 14 novih svetaca

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja proglasio je danas 14 novih svetaca, uključujući 11 mučenika iz Damaska, saopšteno je iz vatikanske pres službe.

Cela Kuba ostala bez struje

Cela Kuba ostala je večeras bez struje, zbog kvara na jednoj od glavnih elektrana na ostrvu, saopštilo je kubansko Ministarstvo energetike.