Umro Pol Di Ano, originalni pevač grupe Ajron Mejden

Pol Di Ano, originalni pevač britanske hevi metal grupe Ajron Mejden, umro je danas, kako je objavljeno na sajtu njegovog bivšeg benda.
Umro Pol Di Ano, originalni pevač grupe Ajron Mejden
Foto: Screenshot (YouTube/The Metal Voice)
Uzrok smrti Di Ana, rođenog 1958, koji je pevao na prva dva albuma Ajron Mejdena, "Iron Maiden" (1980) i "Killers" (1981), nije saopšten, ali se zna da je već neko vreme teško bolestan, i da je uprkos tome uspevao da održi i do 100 koncerata godišnje, piše Varajeti.
 
"Svi smo duboko ožalošćeni saznanjem da je tokom ovog dana preminuo Pol Di Ano", saopštila je grupa Ajron Mejden, navodeći da je njegov doprinos tom bendu, jednom od najvećih u istoriji hevi metala "ogroman".
Taj doprinos je "pomogao da stupe na stazu kojom kao bend putuju gotovo pet decenija, dodali su.
 
"Njegovo pionirsko prisustvo kao frontmena i pevača, i na bini i na naša prva dva albuma, biće sa ponosom upamćeno, ne samo među nama, već i među fanovima širom sveta", saopštio je bend.
Basista i zvanični vođa Ajron mejdena Stiv Haris oglasio se izjavom da je sa Di Anom bio u kontaktu nedavno i da su razmenili poruke o Vest Hemu i "usponima i padovima" tog njima omiljenog fudbalskog kluba.
 
"Barem je redovno svirao koncerte sve do nedavno; to je bilo nešto što ga je održavalo, da bude napolju kad god je mogao. Svima će nam nedostajati. Počivaj u miru, druže", naveo je on.
 
Na prva dva albuma Ajron Mejdena, ovaj bend je imao mračniji zvuk nego na kasnijim, na kojima je pevao slavni Brus Dikinson, a i teme su bile više ulične, ne baš tipične za tadašnje metalce.
 
Album "Iron Maiden" (1981) napravio je od tog benda, usred vladavine panka, postpanka i novog talasa, hevi metal zvezde u Velikoj Britaniji, a potonji album "Killers" (1981) ih je napravio međunarodnim zvezdama.
 
Potom je Di Ana zamenio Brus Dikinson, koji je sa bendom Ajron Mejden 1982. godine snimio njihovu najznačajniju ploču "The Number Of The Beast".
 
Di Ano je nastavio muzičku karijeru sa drugim bendovima, a svirao je i pesme koje je snimio dok je bio član Ajron Mejden.
 
Kao i njegov bivši bend, sa kojim je ostao u dobrim odnosima, više puta je nastupao u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Moldavci na referendumu podeljeni o EU

Na jučerašnjem referendumu u Moldaviji o pridruživanju Evropskoj uniji, prema poslednjim rezultatima, polovina glasača koji su izašli na birališta izjasnila se za opciju "za".

Papa Franja proglasio 14 novih svetaca

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja proglasio je danas 14 novih svetaca, uključujući 11 mučenika iz Damaska, saopšteno je iz vatikanske pres službe.