Oko 70 odsto stanovištva na Kubi ponovo ima struju

Snabdevanje strujom ponovo je uspostavljeno za više od 70 odsto stanovništva Kube, koja je zahvaćena ogromnim prekidom struje pre četiri dana, objavila je danas vlada.
Oko 70 odsto stanovištva na Kubi ponovo ima struju
Foto: Beta/AP (Ramon Espinosa)
"Jutros 70,89 odsto potrošača na Kubi dobijaju električnu energiju", saopštilo je ministarstvo za energetiku i rudarstvo na svom nalogu na mreži Iks.
 
Ministarstvo je dodalo da vlasti nastavljaju napore da povećaju pokrivenost snabdevanja struje u zemlji.
Energetska kriza pogoršana je prolaskom uragana Oskar u kome je šest ljudi poginulo na istoku ostrva, i načinjena velika materijalna šteta. 
 
Veliki delovi Kube ostali su bez električne energije u četvrtak uveče, a zatim i čitavo ostrvo u petak ujutro posle kvara u glavnoj elektrani u zemlji u provinciji Matanzas na zapadu. Od tada vlasti pokušavaju ponovo da uspostave redovnu dostavu struje stanovništvu.
Sinoć je dva miliona stanovnika glavnog grada Havane ponovo dobilo struju.
 
Uragan Oskar koji je stigao do kopna u nedelju uveče sa vetrovima jačine do 130 kilometara na sat, pre nego što je oslabio na tropsko nevreme, konačno se udaljio sa kubanske teritorije u ponedeljak uveče, i vlasti su danas ukinule upozorenje na istoku zemlje. 

Teme

KUBA
  • Realista

    22.10.2024 19:41
    "Samo BRIKS bajo moj!"
    Dok Zapad šalje sonde u svemir i planira kolonizaciju drugih planeta i prirodnih satelita, istočni partneri se bore da im "70% stanovništva" ima struje... i to do prve sledeće havarije... ali džaba slepcu pričati o lepotama pejsaža.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet