Roman Polanski se nagodio: Neće mu biti suđeno za navodni seksualni napad na maloletnicu

Slavni filmski režiser i oskarovac Roman Polanski više se neće suočavati sa mogućnošću da mu se sudi zbog navodnog seksualnog napada na maloletnicu, jer je u vezi sa tim slučajem postignuta nagodba.
Roman Polanski se nagodio: Neće mu biti suđeno za navodni seksualni napad na maloletnicu
Foto: Screenshot (Youtube/Fondazione Prada)
Ovaj slučaj, koji se odnosio na navodni incident iz 1973. godine, trebalo je da se razmatra na sudu u Los Anđelesu sledećeg avgusta, navodi danas Gardijan.
 
U tužbi je navedeno da je Polanski poveo tadašnju tinejdžerku, čije ime nije otkriveno, na večeru, nakon čega je došlo do napada.
"Slučaj je rešen tokom leta nagodbom i sada je zvanično odbačen", izjavio je advokat Romana Polanskog.
Tužba je podneta u junu 2023. godine, neposredno pre isteka zakonskog roka za podnošenje tužbi zbog seksualnih zločina, koji žrtvama seksualnih zločina dopušta da podnesu tužbe protiv počinilaca.
 
Polanski je i ranije bio optuživan za slične incidente, ali je sve optužbe negirao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet