Napad na policijsku stanicu u BiH okarakterisan kao terorizam: Maloletni napadač islamski eksremista

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi u kojem je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, tužilaštvo je okarakterisalo kao akt terorizma.
Napad na policijsku stanicu u BiH okarakterisan kao terorizam: Maloletni napadač islamski eksremista
Foto: AP Photo/Edvin Zulic
Mediji u BiH su objavili da je napad na policajce izveo maloletni islamski ekstremista.
 
Napadač (15) je u četvrtak uveče ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Ognjena Marana, koji je odmah podlegao povredama. Zatim je napao Avdu Hasanović koji je noćas operisan i sada je van životne opasnosti. Napadač je uhapšen.
"Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obeležja krivičnog dela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno ‘terorizam’. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva", rekao je portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović.
 
Na ulicama Bosanske Krupe jutros je veliki broj pripadnika policije, na terenu su pripadnici Specijalne jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK.
 
Maloletni E. S. (15) koji je ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno instruisani islamski verski fanatik, tvrdi za ATV izvor blizak istrazi.
"Posle ubistva policajaca istražioci su došli do poruka u kojima je napadač Е. S. naveo da su razlozi zbog kojih napada policiju `podržavanje cionista, želja za Еvropskom unijom, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo šejha Jusufa Barčića (vođa i osnivač selefijskog pokreta u BiH koji je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli)", saopštio je izvor za ATV.
 
Isti izvor je naveo da napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a sa istomišljenicima je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi.
 
Da se radi o islamskom ekstremisti ukazuje i njegov Fejsbuk profil koji je prepun islamističkih obeležja, navodi ATV. Kako se precizira, na pozadiskoj fotografiji profila nalazi se zastava "Abdulah Azam" brigade, odnosno militantne grupe koja je deo Al Kaide u Libanu.
  • Boeser Wolf

    25.10.2024 09:35
    Mozda im je vreme da se pozabave "celijicama" u Federaciji, ekipom iz Maoce i ostalim fanaticima... Sve se zna ali se okreće glava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet