Počela istraga protiv Gugla zbog navodnog prikazivanja samo negativnih informacija o Trampu

Državni tužilac američke države Misuri iz redova republikanaca Endrju Bejli otvorio je istragu protiv Gugla zbog toga što je taj pretraživač navodno prikazivao samo negativne napise o Donaldu Trampu.
Počela istraga protiv Gugla zbog navodnog prikazivanja samo negativnih informacija o Trampu
Foto: Beta/AP
Time se, kako je Bejli naveo, cenzuriše konzervativni govor pred "najvažnije izbore u nacionalnoj istoriji".
 
Bejli nije naveo nijedan primer ili dokaz za te tvrdnje, preneo je Rojters.
Gugl je odbacio optužbe Bejlija kao "potpuno lažne". Portparol Gugla naveo je u imejlu Rojtersu da pretraga služi svim korisnicima i da poslovanje te kompanije počiva na prikazivanju korisnih informacija za sve korisnike, bez obzira na njihova politička opredeljenja.
Agencija podseća da su republikanci već dugo tvrdili da su platforme društvenih medija antikonzervativne, što su one negirale.
 
Tramp je izjavio prošlog meseca da će zatražiti krivično gonjenje Gugla ukoliko 5. novembra pobedi na predsedničkim izborima.
  • Pa

    27.10.2024 07:53
    nije Gugl kriv što ne može da nadje ništa pozitivno u biografiji trampa. Evo neka istražitelji objave bilo šta pozitivno o trampu ako nadju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Srbiji živi 7.346 crnogorskih državljana

Prema rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori, 44.017 crnogorskih državljana radi, školuje se ili boravi u inostranstvu, od čega ih je najviše, preko 10.400, u Nemačkoj.