Već pet godina se čeka na odluku: Evroparlamentarci ponovo traže ukidanje pomeranja kazaljki

Grupa od 67 poslanika Evropskog parlamenta traži od predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da ponovo razmotri ukidanje letnjeg računanja vremena.
Već pet godina se čeka na odluku: Evroparlamentarci ponovo traže ukidanje pomeranja kazaljki
Foto: Pixabay
Poslanici su u pismu upozorili da je ta praksa opasna po zdravlje, uključujući povećan rizik od srčanih udara i saobraćajnih nesreća, preneo je EU Njuz.
U 2018. godini 84 odsto od 4,6 miliona građana Evrope koji su učestvovali u anketi izjasnilo se protiv promene računanja vremena.
Iako je EP u martu 2019. godine podržao predlog za ukidanje ove prakse, ona još nije promenjena.
  • Slucaj

    27.10.2024 09:44
    Ne znam da li sam cula da je Ursula fon der Lajen uradila nesto povoljno za narod. Ta k'o da je produzena ruka AV ili obrnuto.
  • sale

    27.10.2024 09:42
    Ukinuti zimsko vreme, a ne letnje! Treba dan produžiti, a ne skratiti. O uštedama struje za osvetljenje da i ne govorimo.
    Tako da dokoni dedaci tišina!
  • Milan

    27.10.2024 09:11
    Ako je za vajdu, dosta je bilo tog besmislenog igranja pomeranja kazaljki na satu. Mnogo je zemalja u svetu gde se to uopšte ne radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Srbiji živi 7.346 crnogorskih državljana

Prema rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori, 44.017 crnogorskih državljana radi, školuje se ili boravi u inostranstvu, od čega ih je najviše, preko 10.400, u Nemačkoj.