Gruzijska predsednica pozvala na proteste: "Izbori su pokradeni uz pomoć Rusije"

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili izjavila je danas da je njena zemlja žrtva ruske "specijalne operacije" i podržala gruzijsku opoziciju koja ne priznaje rezultate glasanja.
Gruzijska predsednica pozvala na proteste: "Izbori su pokradeni uz pomoć Rusije"
Foto: Beta (AP/Zurab Tsertsvadze)
Ona je pozvala Gruzijce da izađu u ponedeljak na glavnu ulicu u prestonici Tbilisiju da protestuju zbog rezultata, za koji je rekla da je "totalni falsifikat, potpuna krađa glasova". 
Centralna izborna komisija saopštila je danas da je vladajuća partija Gruzijski san dobila skoro 55 odsto glasova, na gotovo 100 odsto prebrojanih listića.
Evropski posmatrači izbora su saopštili da je glasanje održano u okruženju koje je obeleženo zastrašivanjem i slučajevima fizičkog nasilja koje je ugrozilo ishod glasanja.
  • Particulare matter

    27.10.2024 22:45
    Svi bi da pobegnu od ruske čizme. Razumem šok koji su rusi doživeli raspadom ruske imperije ali sami su krivi što nisu hteli da prate svet i promene i danas bi silom da zaustave svakog ko hoće da se udalji od njih. Kao siledžija koji bije ženu koja ne želi više da bude sa njim.
  • logika

    27.10.2024 21:31
    zanimljivo
    kako NATO dozivljava izbore - fer ako pobedi njihov covek, nefer ako izgubi cak i kad on/ona sa pozicije vlasti neuspesno pokusa da namesti izbore...
  • Jo

    27.10.2024 20:32
    Ah ti rusi.
    Ama baš nikome ne daju mira.
    Kome god nije po volji on po rusima.
    Salome draga a da se zapitaš, da nisu slučajno ameri loše obavili posao.
    Mozda su ponudili jeftine sendviče, bajate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Srbiji živi 7.346 crnogorskih državljana

Prema rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori, 44.017 crnogorskih državljana radi, školuje se ili boravi u inostranstvu, od čega ih je najviše, preko 10.400, u Nemačkoj.