Žerar Depardje neće doći na suđenje za seksualni napad: Advokati kažu da je bolestan

Francuski glumac Žerar Depardje, koji se suočava sa optužbama za seksualno zlostavljanje dve žene na filmskom setu 2021. godine, neće se danas pojaviti pred sudom u Parizu zbog bolesti.
Žerar Depardje neće doći na suđenje za seksualni napad: Advokati kažu da je bolestan
Foto: Beta/AP
To je saopštio njegov advokat Žeremi Asu.
 
Depardje je "duboko pogođen i, nažalost, njegovi lekari mu ne dozvoljavaju da se pojavi na saslušanju", rekao je Asu radiju Frans info.
 
On je rekao da će tražiti odlaganje suđenja jer njegov klijent "želi da dođe i da kaže svoju stranu priče".
Depardje, koji je ranije negirao da je počinio bilo kakvo krivično delo, optužen je da je koristio "nasilje, prinudu ili pretnju" u napadima za koje su tužioci rekli da su se dogodili na setu snimanja filma "Zelenih kapaka".
 
Tužioci kažu da su u oba slučaja žrtve prijavile da ih je sada 75-godišnji glumac seksualno uznemiravao. Tome su prisustvovale tri osobe, rekli su tužioci, potvrđujući da je žena pokušala da se otrgne Depardjeovom nasilju i da je delovala "šokirano". Posle lekarskog pregleda, odobreno joj je sedam dana bolovanja.
 
Nakon incidenta, dogovoreno je da se Depardje izvini. Međutim, u televizijskom intervjuu emitovanom u subotu žena je rekla da je glumac bio besan i da ju je okrivio da je izazvala nevolje.
U intervjuu za francusku internet stranicu Mediapart, dizajnerka produkcije je rekla da je navodni napad uzeo danak u njenom ličnom i profesionalnom životu najmanje jednu i po godinu. Rekla je da nije mogla dobro da spava, da je imala napade anksioznosti i da je izgubila na težini.
 
Žena je, prema rečima tužioca, rekla da joj je trebalo neko vreme da podnese žalbu, ali je odlučila da to učini pošto je na televiziji čula da nikada nije bilo incidenata tokom snimanja.
 
Mesec dana pre navodnog napada, druga žena koja je takođe radila na snimanju filma, požalila se na ponašanje Depardjea, a on ju je, kako je rekla, zauzvrat izvređao.
 
Depardjeov advokat, rekao je AP u mejlu u subotu, da će "svedoci i dokazi koje će Depardje izneti pokazati da je on meta lažnih optužbi".
 
U otvorenom pismu objavljenom u konzervativno orijentisanim novinama Le Figaro, Depardje je prošle godine rekao da "nikada, nikada, nije zlostavljao žene".
 
Uprkos optužbama protiv Depardjea, mnogi su mu pružili podršku, uključujući francuskog predsednika Emanuela Makrona.
Krajem prošle godine, 56 francuskih izvođača, pisaca i producenata objavilo je otvoreno pismo u odbranu filmske zvezde, rekavši da kada je "Žerar Depardje meta na ovaj način, napadnuta je sama filmska umetnost".
 
Njihov poziv usledio je samo nekoliko sedmica nakon što je televzija Frans 2 pokazala dokumentarac u kom je 16 žena protiv Depardjea iznelo optužbe za seksualno zlostavljanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Papa smanjio plate kardinalima

Osamnaestorici vatikanskih kardinala biće smanjene plate sledećeg meseca kako bi se izbalansirao budžet Svete stolice, saopšteno je iz Vatikana, prenosi Ansa.