Supruga premijera: Ako vam je hleb skup, secite ga tanje

Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića i direktorka Odeljenja za promociju zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo šokirala je naciju izjavom u emisiji Hrvatskog radija na temu zdrave ishrane.
Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića i direktorka Odeljenja za promociju zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo šokirala je naciju izjavom u emisiji Hrvatskog radija na temu zdrave ishrane.

Naime, u emisiji "Izaberi zdravlje" Musić Milanović je preporučila građanima pojedine namirnice koje bi trebalo da budu sastavni deo njihove ishrane, pa tako i crni hleb koji je, kako kaže, nešto skuplji od belog. Ipak, Musić Milanović očigledno ima rešenje za taj finansijski problem.

"Kada se kaže da je crni hleb koji mi preporučujemo skuplji od belog, inicijalno jeste skuplji, ali crni hleb možete naprosto iseći na tanje kriške. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jelo. Trebalo bi razbiti mit o tome da je pravilna ishrana skuplja, ona je jeftinija jer se jede manje hrane", rekla je Musić Milanović.

Premijerova supruga tvrdi da je "pravilna ishrana siromašna ishrana".

Ona je naglasila da nije tačno da je skupo pravilno se hraniti. "Pod pravilnom ishranom ne podrazumevam odlazak u najskuplje prodavnice i kupovinu najskupljih proizvoda, nego kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Sardela je jedna od najjeftinijih namirnica", izjavila je Musić Milanović.

  • NSdjanin

    29.10.2014 13:54
    Pa u Srbiji to nije problem...
    pošto kod nas nema "pravog" crnog hleba, pravljenog od crnog brašna. Crno brašno se ne pravi jer je preskupo i nema ko da ga troši. Nije više tajna da je "crni" hleb iz pekare ustvari hleb od belog brašna obojen kojekavim aditivima. Znači sigurno nije zdraviji od belog, samo je tamniji.
  • 29.10.2014 02:19
    S obzirom da naši političari kopiraju one iz Hrvatske,sa kašnjenjem od nekih 6 meseci,ne bi čudilo da koliko sutra neko izjavi:
    "Ako ste gladni-jedite manje".

  • NS

    28.10.2014 22:08
    Ko god je pisao ovaj članak nije baš upoznat sa zdravom ishranom. Pravi crni hleb je, da kažem laički, kao kamen. Jedna kriška je tanka i teška i žvaće se dugo i polako. Nije ona mislila na onaj veštački crni što mu samo ture boju pa ga prodaju po skupljoj ceni, ili na one koji semeša sa belim brašnom, predlažem da kupite crno, integralno, heljdino ili bilo koje brašno da nije belo, i onda probate da napravite hleb.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres jačine 7,2 stepena pogodio Peru

Zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali potresao Peru rano jutros, a prema navodima vlasti te zemlje, još uvek nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Asošijeted pres.