FOTO: Desetine hiljada ponovo na ulicama protiv poreza na internet

Desetine hiljada građana Mađarske ponovo je na ulicama gradova širom zemlje protestujući zbog najave vlasti da će ova zemlja 2015. godine postati prva država u svetu koja će uvesti porez na internet.
Desetine hiljada građana Mađarske ponovo je na ulicama gradova širom zemlje protestujući zbog najave vlasti da će ova zemlja 2015. godine postati prva država u svetu koja će uvesti porez na internet.

Protestanti su se okupili ispred zgrade Ministarstva ekonomije u Budimpešti. "Ovaj potez je jedna od anti-demokratskih mera koje guraju Mađarsku još dalje od Evrope", rekao je jedan od organizatora skupa. "Ovakva mera će ograničiti pristup internetu siromašnim studentima i učenicima."

Planirano je da jedan gigabajt interneta tako će koštati 44 centa.

Premijer Mađarske Viktor Orbán kazao je da će porez plaćati internet provajderi, a sve je zamišljeno kao nastavak oporezivanja telefonskih poziva i SMS poruka, koje je uvedeno 2011. godine.

  • Mima

    28.10.2014 19:54
    Hungary today
    Zar nisu Mađari vratili sve dugove i oterali MMF iz svoje zemlje? Zar je toliko dogorelo da se uvodi porez na internet? Tako su i naši "genijalni" eksperti onomad, 2009. godine uveli porez na mobilnu telefoniju od 10% kako bi izvukli zemlju iz krize. Finska je prva zemlja na svetu koja je pravo na pristup brzom internetu proglasila osnovnim ljudskim pravom. Daleko smo mi i Mađari od Finske, u svakom pogledu.
  • 28.10.2014 19:22
    Nastavak fašističkog delovanja u Mađarskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.