Pedijatar zlostavljao teško obolele dečake

Pedijatar Majls Bradberi iz britanskog grada Herinsgvela osuđen je na 22 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dečaka koji su uglavnom bili teško oboleli.
Pedijatar Majls Bradberi iz britanskog grada Herinsgvela osuđen je na 22 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dečaka koji su uglavnom bili teško oboleli.

Sud u Kembridžu osudio je 41. godišnjeg pedijatra, inače specijalistu za bolesti kancera, na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja 18 dečaka u ordinaciji dok su njihovi roditelji bili odsutni.

Sud je zaključio da je Bradberi, inače otac jednog dečaka, izvodio "nepotrebna medicinska ispitivanja i to bez ikakvog medicinskog opravdanja, već isključivo zarad vlastitog seksualnog zadovoljstva". Njegove žrtve su bili dečaci od 10 do 16 godina koje je lečio kao pedijatrijski hematolog u bolnici u Adenbroku. Svi dečaci su bili teško oboleli pacijanti i to od hemofilije, leukemije i drugih teških bolesti, a neki od zlostavljanih su u međuvremenu i preminuli.

Sudija Garet Houksvort rekao je da je "nemoguće zamisliti da za neke od najtežih seksualnih zlostavljanja bude odgovoran doktor". "Ovi dečaci su bili posebno ranjivi i teško oboleli. Za sve ovo vreme koliko sudim, nikada nisam naišao na tako užasno izdavanje Hipokratove zakletve", rekao je sudija.

Među optužbama je sedam tačaka seksualnog napada i 12 tačaka koje se odnose na "seksualne aktivnosti sa decom".

Sudija je rekao da će Bradberijeva kazna biti umanjena jer se u ranoj fazi postupka izjasnio krivim iako bi, kako je naglasio, "neki posmatrač mogao da zaključi da, s obzirom na težinu dokaza, i nije imao neku drugu opciju nego da prizna".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet