Nemačka tv: 99 % ruskih atletičara dopingovano

Nemačka televizija Das Erste emitovala je dokumentarni film u kojem se tvrdi da je 99 odsto ruskih atletičara dopingovano.
Nemačka televizija Das Erste emitovala je dokumentarni film u kojem se tvrdi da je 99 odsto ruskih atletičara dopingovano.

Takođe se navodi i da je Svetska atletska federacija (IAAF) upoznata s tim i da prikriva zloupotrebe. Atletski savez Rusije (RAF) saopštio je da su optužbe lažne. Ipak, IAAF i Svetska antidoping agencija (WADA) objavile su da će istražiti te tvrdnje.

"Većina, 99 odsto atletičara koji predstavljaju Rusiju je koristilo zabranjene supstance. Možete nabaviti sve, sve što sportista zatraži", ispričala je 25-godišnja bivša bacačica diska Jevgenija Pečerina u dokumentarcu.

Pečerina trenutno služi desetogodišnju suspenziju zbog dopinga, koja ističe 2023. godine, a 2011. je takođe bila kažnjena, na dve godine.

Prošle godine je bilo poziva na bojkot Svetskog prvenstva u atletici u Rusiji zbog povezanosti sa dopingom.

  • sloven

    05.12.2014 09:16
    Cim kazes Rusija
    a rusofili se odma nakace ko muve na....
  • Лука Лабан

    05.12.2014 08:30
    Ко о чему војник о скраћењу а к... о поштењу
    Удараји и пљуј по Русији са свих страна. Нема веѕе што се и ми допингујемо,мора се оцрнити непријатељ.Сутра их оптужујемо за екоцид а Мексички залив ћемо избрисати гумицом. Прекосутра је на реду геноцид у Украјини! Индијанци,ко су они?
  • Branko

    04.12.2014 22:40
    Poziva na bojkot Svetskog prvenstva u atletici bi bilo u svakom slucaju, jer su, kao i ovaj dokumentarac, svi instrumentalizovani i koriste se u ratu protiv Rusije. Bas su Nemci nasli da se prave posteni i danekome drze lekcije1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet