Nobelova nagrada prodata za 4,75 miliona dolara

Američki genetičar Džejms Votson prodao je na aukciji za 4,75 miliona dolara Nobelovu medalju koju je dobio 1962. godine.
Američki genetičar Džejms Votson prodao je na aukciji za 4,75 miliona dolara Nobelovu medalju koju je dobio 1962. godine.

Votson, biohemičar i genetičar koji sada ima 86 godina, dobio je Nobelovu nagradu jer je 1953. godine utvrdio strukturu - dvostruki lanac dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), što je jedno od najvećih otkrića u istoriji.

Pošto je 2007. godine u jednom intervjuu rekao da pretpostavlja da su crnci manje inteligentni od belaca, Votson je ostao bez posla, te je prošle nedelje priznao da medalju prodaje jer više nema novca.

Aukcijska kuća Kristis je saopštila da je to prva prodaja Nobelove medalje za života dobitnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet