BiH: Nikšić novi predsednik SDP

Nermin Nikšić izabran je rano jutros za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Trećem vanrednom kongresu te stranke u Sarajevu, koji je počeo u subotu.
Nermin Nikšić izabran je rano jutros za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Trećem vanrednom kongresu te stranke u Sarajevu, koji je počeo u subotu.

Nikšić je u drugom krugu glasanja dobio podršku 233 delegata, javlja Fena. U prvom krugu glasanja, za Selima Bešlagića je glasalo 207 delegata, a za Nikšića 231. Nikšić, generalni sekretar stranke, u prethodne četiri godine obavljao je dužnost premijera Federacije BiH.

U obraćanju delegatima, Nikšić je rekao da će se u narednih devet meseci posvetiti borbi za oporavak SDP-a BiH i pozvao kolege da mu pomognu u promenama koje će zajedno provesti u stranci. Naglasio je da je borba za novi SDP BiH i borba za novu Bosnu i Hercegovinu, jer, kako je kazao, bez jakog SDP-a nije moguća BiH kakvu želi velika većina njenih građana.

Nikšić je poručio da želi da napravi SDP BiH koji će biti privlačan mladim ljudima, radnicima i penzionerima, a čiji će fokus biti borba za privredni razvoj, poboljšanje položaja radnika i penzionera, kao i borba protiv kriminala i korupcije.

Posebno je zahvalio dosadašnjem predsedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, istakavši da je bio njegov najbliži saradnik u dobru i u zlu, kad su pobeđivali i gubili.

Nikšić je na poziciji predsednika stranke zamenio Lagumdžiju nakon 17 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.