Osniva se preduzeće za izgradnju gasovoda ka Turskoj

Ruski gasni gigant Gasprom najavio je osnivanje preduzeća za izgradnju novog gasovoda ka Turskoj, dogovorenog kao zamena za projekat Južni tok ka Evropi, obustavljen prošle nedelje.
Ruski gasni gigant Gasprom najavio je osnivanje preduzeća za izgradnju novog gasovoda ka Turskoj, dogovorenog kao zamena za projekat Južni tok ka Evropi, obustavljen prošle nedelje.

"Društvo će biti registrovano u Sankt Peterburgu, a procedura je pokrenuta danas", naveo je portparol te grupe Sergej Kuprianov u saopštenju.

Novo preduzeće zvaće se Gasprom Ruskaja, po nazivu glavne kompresorske stanica, "Ruskaje", dodao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra, tokom posete Turskoj, najavio obustavljanje projekta Južni tok zbog stava EU.

Umesto toga, Moskva je najavila da planira izgradnju novog gasovoda ka Turskoj i Grčkoj.

  • 09.12.2014 19:09
    Rusija????
    Gde su sada Rusofili? Rusija gradi gasovod preko Turske, Albanije i preko Italije će da snabdevaju Evropu. Boli Rusima uvo za Srbiju. Sada će Turci i Albanci zaraditi 400 miliona dolara za tranzit. A Srbija ako hoće gas ima da moli Albance. Ala je Putin sate..ao i drugi put Srbiji. Eto nama Ruska braća. Bratski nam sate...ali. Ukrajna će dobiti samo koliko će trošiti. A mi možemo samo da sanjamo gas ili da molimo Albance. I od Putina još tražimo odštetu od 30 miliona dollara zbog otkazivanja južnog toka. Ahahah. Pa Putin ima da odbije to od duga Srbije od 200 miliona dollara za neplaćeni gas i ostatak ćemo da platimo ili će nam Putin dati po glavi. Gde ste rusofili da sada skandirate Rusija, Rusija, Rusija.
  • ZoranNS

    08.12.2014 17:33
    Ja mislio da će društvo biti registrovano u
    Ja mislio da će društvo biti registrovano u Švajcarskoj, u kancelariji Srbija Gasa.
  • pola viagre

    08.12.2014 17:17
    Pazite se turci,i vas će Vlada da izradi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.