Uhapšen premijer Unsko-sanskog kantona

U Federaciji BiH uhapšen je premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

U Federaciji BiH uhapšen je premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Njega su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije a nalog za hapšenje izdalo je Kantonalno tužilaštvo, objavio je "Dnevni avaz". Policija istovremeno pretresa više lokacija na području Bihaća, u tom kantonu.

Kako je objavila agencija Fena, osoba čiji su inicijali H.L. jutros je lišena slobode zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprave a po naredbi kantonalnog Tužilaštva, rečeno je iz Federalne uprave policije, a nezvanično je potvrđeno da je reč o Lipovači.

"Avaz" podseća da su istražitelji Federalne uprave policije ranije utvrdili da postoje osnove sumnje da je Lipovača u vreme dok je obavljao dužnost načelnika Opštine Bihać, 2007. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH potpisao ugovore o izvođenju dodatnih radova na određenim građevinskim objektima u Bihaću, u vrednosti od oko 650.000 evra.

Nedavno je u okviru ove istrage protiv Lipovače, na objektu Sportsko-rekreacionog objekta STENS u Bihaću, sprovedeno veštačenje. Inače, ovo nije bila jedina prijava protiv kantonalnog premijera. Prošle godine objavljeno je da policija istražuje slučaj Gradski trg, privatizaciju Una-banke i druge, takođe iz vremena kad je on bio načelnik Opštine Bihać.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.