VIDEO: Islamisti obezglavili 150 žena

Najmanje 150 Iračanki ubijeno je odsecanjem glave jer su odbile da se udaju za borce "Islamske države", objavio je danas "Indipendent".
Najmanje 150 Iračanki ubijeno je odsecanjem glave jer su odbile da se udaju za borce "Islamske države", objavio je danas "Indipendent".

"Najmanje 150 žena, uključujući trudnice, pogubljeno je u Faludži. Njih je ubio militant Abu Anas al-Libi nakon što su odbile da se udaju sa pripadnike grupe", saopštilo je iračko Ministarstvo ljudskih prava.

Islamska država odgovorna je i za otmicu i pogubljenje više lica sa Zapada, koji su zbog posla došli na Bliski istok.

Pripadnici ove grupe odsekli su glavu 26-godišnjem Piteru Kasigu 16. novembra, američkom humanitarcu koji je pomagao sirijskim izbeglicama.

Ranije su ubijeni humanitarni radnik Alan Hening, francuski alpinista Erv Gourdel, američki novinar Stiven Sotlof i drugi.

Sva pogubljenja su snimljena i objavljena na internetu.

  • komsha

    18.12.2014 13:03
    svi su isti!
    hrabar potez... napadni one sto se ne brane...
    a sakri se u rupu kada zagusti...
  • Andrija Šrek

    18.12.2014 11:14
    ...
    Islam - religija mira.
  • 18.12.2014 00:20
    Mrak
    tamo sve zene treba da izvrse kolektivno samoubistvo pa vise nece biti malih dziberhadista a u PM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.