Otkazana premijera filma "Intervju" zbog pretnji

Njujorška premijera filma "Intervju" koji govori o izmišljenom planiranju atentata na lidera Severne Koreje Kim Džong Una, otkazana je zbog pretnji misteriozne grupe hakera.

Njujorška premijera filma "Intervju" koji govori o izmišljenom planiranju atentata na lidera Severne Koreje Kim Džong Una, otkazana je zbog pretnji misteriozne grupe hakera.

Hakerska grupa koja je sebe nazvala "Čuvari mira" objavila je saopštenje u kojem obećava "gorku sudbinu" za one koji budu išli da gledaju film "Intervju", koji treba da počne da se prikazuje širom severne Amerike 25. decembra.

U kratkom saopštenju napisanom na gramatički neispravnom engleskom jeziku, grupa podseća na terorističke napade u SAD 11. septembra 2001, a zatim upozorava građane da se drže podalje od bioskopa u kojima će se prikazivati ovaj film. Sekretarijat za unutrašnju bezbednost SAD analizira poruku, ali uverava javnost da "nema pouzdanih obaveštajnih informacija koje bi ukazale na aktivnu pretnju bioskopskoj publici".

Sony Pictures je odlučio da nastavi sa distribucijom kako je i planirano, ali se neće mešati u odluke bioskopa da otkažu prikazivanje filma. Do sada je najmanje jedan lanac bioskopa to i uradio. Glavni glumci Set Rogan i Džejms Franko, koji u filmu tumače novinare regrutovane od strane CIA-e da ubiju severnokorejskog lidera, juče su takođe otkazali pojavljivanje u javnosti.

Pjongjang je pohvalio hakerske napade kao "pravedan čin", ali tvrdi da nije umešan u to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet