FOTO: Zoo vrt drogira životinje da se posetioci slikaju sa njima?

Argentinski zoo vrt se suočava sa ozbiljnim optužbama i mogućnošću zatvaranja budući da navodno drogira svoje divlje životinje kako bi posetioci mogli da poziraju unutar kaveza i slikaju se s njima.
Argentinski zoo vrt se suočava sa ozbiljnim optužbama i mogućnošću zatvaranja budući da navodno drogira svoje divlje životinje kako bi posetioci mogli da poziraju unutar kaveza i slikaju se s njima.

Posetioci zoo vrta Lujan u Buenos Ajresu na svojim su Facebook profilima objavili fotografije na koje su reagovali aktivisti za zaštitu životinjskih prava i prosledili ih vladi. Sve je rezultiralo napisima medija o tome kako bi ovaj zoo vrt mogao da snosi ozbiljne sankcije, pa čak i da bude zatvoren, budući da argentinski zakon ne dopušta direktan kontakt između ljudi i divljih životinja.

Ovaj zoo vrt je dom za oko 400 životinja i nudi "jedinstveno interaktivno iskustvo" u kojem posetioci mogu da diraju i maze životinje, slikaju se, pa čak i sede na lavovima, tigrovima i medvedima.

Iz zoo vrta pak kažu da su divlje životinje odrasle uz domaće i pitome, kao što su psi, i čuvari se trude da ih uvek drže blizu njih i posetilaca u slučaju da nešto krene po zlu. Takođe, naglašavaju da se pobrinu za to da su životinje dobro nahranjene pre nego što posetioci uđu u njihove kaveze.

"Naše životinje nisu ništa opasnije od pasa, budući da smo ih trenirali da znaju svoje granice. Mi smo jedini zoo vrt na svetu koji koristi takvu praksu", kaže portparol vrta Nejen Rivero Longorija

Ipak, aktivisti za zaštitu životinja su ustrajni u svojim tvrdnjama, a na Tripadvisoru se može naći mnoštvo loših komentara.

"Tamo sam video jednog lava kako skoro onesvešćen leži na stolu. Kad je neko prišao da se fotografiše s njim, drogiranog lava su posuli vodom po glavi i počeli da mu mašu mesom ispred očiju", dok je drugi komentator napisao:

"Kada sam došao ovde i video te jadne životinje shvatio sam da se nešto dešava. Izgleda kao da su ove životinje drogirane i uspavane... Samo je pitanje vremena kad će neko biti povređen, a koga ćemo kriviti?"

Jedan posetilac iz Kanzasa je napisao:

"Bilo je to neverovatno iskustvo u koje sam ušao pomalo naivno. Životinje su tamo očito drogirane, posebno lavovi", a svoje iskustvo je podelio i jedan meštanin Buenos Ajresa:

"Ovaj zoo vrt je nehuman i sve vreme dok sam bio tamo osećao sam mučninu. Da, možete izbliza videti tigra i lava, ali su te životinje toliko drogirane i to je jasno svima koji znaju bilo šta o ponašanju divljih životinja ili su imali priliku da ih vide u stvarnom okruženju".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.