Milanović: Žao mi je što je došlo do toga da nisam išao u Beograd

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas da mu je žao što je došlo do toga da nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, ali i naveo da takav skup više vidi "kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom".

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas da mu je žao što je došlo do toga da nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, ali i naveo da takav skup više vidi "kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom".

Na novinarsko pitanje da li je požalio što nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, s obzirom na investicije koje su tamo najavljene, poput pruge Budimpešta-Beograd, kojom bi se možda zaobišla Hrvatska, Milanović je kazao: "Žao mi je što je došlo do toga da nisam išao, nije mi drago, ali tamo je išla moja prva zamenica i ministar prometa i pomorstva. U zadnje dve i po godine koliko sam učestvovao u tome nije se realizovalo u stvari ništa. To su politički razgovori, što ja poštujem".

"Kinezi imaju problem da ne učestvuju na takmičenjima, a mi smo članica EU, tako da ne ide na silu. Zato projekata i nema, finansira ih njihova razvojna banka pod uslovima koji postoje u Evropi. Dakle, da budem potpuno iskren, ja to više vidim kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom", kazao je hrvatski premijer.

"Bude li opet sastanak, verovatno ću ići. Ovoga puta nisam mogao, a kad govorimo o tim velikim projektima, budimo oprezni, ja ih ne vidim. Ima jedan most kraj Beograda, a mi smo takvih 10 napravili", rekao je Milanović.

  • ovdasnji

    19.12.2014 17:10
    cinjenica je
    da su napravili 1000-e km odlicnih puteva,sto mostova,......!
    100 godina su ispred nas po pitanju infra strukture sto i ne cudi jer nisu imali mrkonjica,ilica,vulina.....!
  • 19.12.2014 15:23
    To nije istina, uopste nisu ispred nas i nece biti jer nemaju naprednjake :)
  • :)

    19.12.2014 09:23
    ziva istina...
    "kad govorimo o tim velikim projektima, budimo oprezni, ja ih ne vidim. Ima jedan most kraj Beograda, a mi smo takvih 10 napravili"
    Upravo tako, ko je vozio kroz Hrvatsku, zna koliko su ispred nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

AFP bio meta informatičkog napada

Informacioni sistem francuske agencije Frans pres (AFP) bio je meta napada koji je uticao na deo sistema za distribuciju vesti klijentima, objavljeno je danas.